Akrapovic (Slovenien) är världens främsta tillverkare av extrema avgassystem i lättviktsmaterialet titan.

När företaget 2008 breddade sitt mc-sortiment till att även innefatta bilsystem, så lät inte resultatet dröja; seger på kända Nürburgring 24h 2008 och 2009 med Manthey Racing (997 RSR). Som officiell partner till bland annat Aston Martin Racing och BMW Motorsport används produkterna i tävlingsmiljöer på allra högsta nivå. Systemen finns för närvarande till utvalda sportbilar – för dig som söker något utöver det vanliga! Vissa system erbjuds även i rostfritt.

Akrapovic_factory

Att besöka Akrapovic-fabrikerna med över 1400 anställda som brinner för extrem ingenjörskonst och utnyttjande av lättviktsmaterial (titan, kolfiber etc) är en otrolig upplevelse. Inställningen att förbättra och överträffa med en känsla för det ”lilla extra” i allt som görs. Från världsunika råmaterial/titanlegeringar till egen tillverkning av kolfiberkomponenter och gjutna detaljer i titan – nästan allt görs in house! Varje bilsystem tar 6-12 månader att utveckla och därför är utvecklingstakten endast 6-8 nya bilsystem per år. Det kostar stora summor, men resultatet blir outstanding!

m2

Som agent för Akrapovic bilavgassystem i Sverige ansvarar vi för event, marknadsföring och uppbyggnad av återförsäljarnätet. Vi svarar gärna på produktfrågor och kan hänvisa er till en återförsäljare.