Felaktiga belägg till PFC-skivor, gällande 991 GT3 / Cayman 981 GT4

Har du PFC-skivor och PFC-belägg på din 991 GT3 eller 981 Cayman GT4? Då behöver du uppmärksamma en sak gällande beläggen.

De har tillverkat en batch med felaktiga belägg, problemet är fel mått på stålplattan som friktionsmaterialet är fäst vid. De felaktiga plattorna riskerar skava mot skivans nav när beläggmaterialet förbrukas.
Se bilderna nedan, dessa belägg är korrekta – man ser att friktionsmaterialet nästan ligger kant-i-kant med stålplattan och det är så det ska se ut. Ett felaktigt belägg skulle ha en ca 5mm lång läpp som utgörs av stålplattan.

Det är enbart i kombination med PFC-skivor man får problem, OE-skivorna har en annan formgivning på navet så det blir tillräcklig frigång. Har ni PFC-skivor och misstänker att ni har felaktiga belägg – kontakta oss snarast och håll koll så belägget inte slits ner för mycket och skaver mot navet. Det är enbart ytterbelägget ni behöver kontrollera för den här sakens skull.

Vi har gjort en video i ett försök att ytterligare förklara vad ni bör titta och tänka på. Vi ber redan nu om ursäkt för kvalitén på filmen men vi är inga filmskapare!

1773

1773-belägget som det ska se ut, pennan pekar mot kanten där friktionsmaterialet nästan är kant-i-kant med stålplattan. Syns tydligare på nästa bild.

1773

1773-belägget som det ska se ut, närbild på hur friktionsmaterialet nästan ligger kant-i-kant med stålplattan.