Köpinformation

Priser
Pga sortimentets storlek och produkternas olika egenskaper så hjälper vi personligen till med rekommendationer och priser på lämpliga produkter. Prisangivelser på hemsidan är inkl moms med reservation för ändringar (importerade produkter påverkas av bl.a. valutakurser och fraktkostnader). Frakt och ev övriga avgifter tillkommer enligt gällande prislista. Vi tillämpar verkstadsrabatter på vissa delar av sortimentet.

Order
Beställningar görs via telefon eller e-post. Ingen möjlighet att annulera/ångra order på specialbeställda/ej lagerhållna delar, men i övrigt följer vi lagen om distanshandel.

Gruppköp
Vi lämnar gärna offerter på delar i gruppköp från forum och klubbar (i mån av tid).

Betalningsvillkor
All försäljning sker mot förskottsbetalning, postförskott eller Swish (faktura för godkända återförsäljare och återkommande kunder). Många kunder väljer att betala i förskott till vårt bankgiro; vi skickar då en pdf-faktura och ordern levereras inom ca 2-3 dagar efter utförd betalning (för lagerhållna varor). Är det bråttom skickar vi mot postförskott och då tillkommer en PF-avgift på 75:- som DHL tar ut. Vid Swish-betalning tillkommer inga avgifter och vi skickar direkt (lagerhållna varor).

Leverans
Försändelser till privatpersoner skickas normalt med DHL Servicepoint och till företag med DHL Paket (om inte annat överenskommes). Leverans sker från vårt lager och vid beställning av lagervara före kl 12 garanteras leverans från oss samma dag. Vid leveransförseningar kan köparen inte göra gällande anspråk gentemot PEAN Sweden AB. De levererade varorna förblir säljarens egendom tills varorna är till fullo betalda. Tänk på att paket returneras efter två veckor hos utlämningsstället. Vid beställning av större/tyngre/skrymmande försändelser t.ex. avgassystem, bromsskivor och fälgar använder vi främst DHL Paket vilket kräver betalning i förskott (privatpersoner) samt en företagsadress/verkstad som leveransadress.
Här kan du undersöka var ditt närmaste Servicepoint ligger (eller om du har önskemål om ett annat SP)

Fraktpriser

Vi har för närvarande följande priser med DHL Servicepoint (privatpersoner/utlämningsställe):
Max 3kg: 90:-
4-10 kg: 120:-
11-20kg: 150:-

DHL Paket (verkstad/ÅF):
Max 3kg: 100:-
4-15kg: 135:-
16-35kg: 160:-
36-50kg: 250:- (2st kollin)
51-70kg: 300:- (2st kollin)
71-99kg: 400:- (3st kollin)

Leveranstider
Vi försöker ha ett aktuellt lager som innefattar de mest efterfrågade delarna inom Carbotech, Performance Friction och StopTech, men med tanke på sortimentets storlek, antalet varianter, olika tillverkare etc så kan vi inte lagerhålla samtliga delar. Vid en ev försening håller vi dig informerad löpande. Här ger vi en indikation på generella leveranstider hos respektive tillverkare (förutsatt att delar finns i lager hos dem) för att underlätta inköpsplaneringen. Givetvis kan vi lösa expressleveranser till självkostnadspris:

 • APEX – 6-9 arbetsdagar
 • Black Diamond – 7-10 arbetsdagar
 • Carbotech – 3-4v
 • DBA – 6-9 dagar
 • Fortune Auto – 3-5v
 • Girodisc – 6-9 arbetsdagar
 • Helix – 2-3v
 • Milltek – 6-9 arbetsdagar
 • Mov’it – 6-8 veckor
 • Nitron – 3-4v
 • Performance Friction – 6-9 arbetsdagar (broms-kit 6v) / veckoleveranser deadline onsdagar kl 15
 • Project Mu – 2-4v
 • RAYS – 1-3 månader
 • StopTech – 2-3v (broms-kit 3-5v, Trophy-kit 5-6v) / veckoleveranser deadline tisdagar kl 15
 • Winmax 3-4v
 • Whiteline – 1-4v
 • Xtreme – 6-9 arbetsdagar

Returer
Returer ska godkännas av PEAN Sweden AB och meddelas innan. Returer av varor får ej ske mot postförskott.

Outlösta försändelser
Om en beställning ej löses ut spärras kunden tills det att returavgiften betalats. Returavgiften innefattar alla fraktkostnader samt en hanteringsavgift på 10% av ordervärdet. Kontakta oss vid frågor kring leveranstider och kollinummer.

Garanti
Garanti gäller ej på produkter som använts på bana och i tävling. Vad gäller skevhet/sprickor på skivor och slitage på belägg gäller inga garantier då bromsar är en slitdel som kan få oerhörda påfrestningar beroende på körsätt, däckstyp, motoreffekt etc.

Produktansvar
PEAN Sweden AB ansvarar ej för skada som levererade varor orsakat på person, annan egendom eller indirekt såsom produktionsbortfall etc.

GDPR
Maj 2018 träder en ny lag i kraft gällande personuppgiftshantering.
I samband med beställning sparar vi er adress för leveransens skull, den delas aldrig med någon annan part.