StopTech USA

Genom StopTech erbjuder vi:

  • Sportbelägg (Steg 1) till standardok
  • Sportskivor (Steg 1) i olika utföranden (originalstorlek)
  • Sport-kit
  • Touring-kit
  • Broms-kit
  • Broms-kit Trophy
  • Slangsatser (stålomspunna)

StopTech-pads

StopTech sportbelägg

Sportbeläggen från StopTech har vi sålt sedan hösten 2009 och detta friktionsmaterial är grunden i vårt ”Steg 1”-sortiment.

StopTech-materialet klarar även några varv på bana om du skulle vilja testa, men är främst avsett för gatbruk med fokus på minimalt ljud/gnissel (anti-skrik plattor på de flesta frambelägg och fasade kanter). Prisbilden är som en sats originalbelägg, ibland billigare, vilket gör StopTech-beläggen till den bästa Steg 1-produkten på marknaden i sin prisklass. Om du använder r-däck och planerar längre körpass flera gånger om året så ska du dock hellre välja ett trackdaymaterial från t.ex. Carbotech eller PFC.

Pris från 740:-


StopTech-discs

StopTech/Powerslot sportskivor

Skivorna erbjuds med slitsar, hål eller kombination, där navdelen och yttre kanten är belagd (e-coating) för bättre rostmotstånd. StopTech-skivorna kan mot pristillägg även kryobehandlas (för ytterligare förstärkt inre struktur i skivan = längre livslängd).

Pris från 1670:- (par)

Via StopTech har vi även släta skivor (motsvarande originalkvalité) med e-coating till en mindre peng.


StopTech_SportKit

Sport-kit

Till vissa populära bilmodeller har StopTech plockat ihop ett rabatterat kit med skivor, belägg och slangar runt om (för standard bromsystem/originalstorlek).

Pris från 6210:-


StopTech-ST40-kit

Broms-kit

Vi har sålt StopTech-kit sedan 2004 (över 250 kit sålda i Skandinavien) och erbjuder mycket valuta för pengarna om man ser till en produkt som ska användas för hård körning!

Skivstorlekar fram varierar mellan 328×28 och 380x35mm, tätade bromsok (4-kolv ST40 och 6-kolv ST60), axiellt och radiellt flytande skivor med nav i alu, adapters/bultar, slangar och StopTech sportbelägg utgör en komplett bolt-on-produkt. För att uppnå maximal bromsbalans och pedalkänsla har varje StopTech-sats dimensionerade kolvar för den specifika bilmodellen vilket innebär åtta olika kombinationer till 4-kolvsoken och 19 till 6-kolvsoken. Skivorna väljs i hålborrat eller slitsat utförande (vi rekommenderar slitsade skivor vid hård körning) och bromsoken finns i en mängd färger där rött, silver och svart är standard. Det finns även zink-tvättade skivor för visst rostmotstånd (pristillägg).

Vid bankörning med r-däck har vi mångåriga erfarenheter med Performance Friction PFC 01/08-belägg i StopTech-satserna, men utbudet av andra beläggfabrikat som passar är enormt och vi lagerhåller flera olika friktionsmaterial om du vill uppgradera beläggen.

Pris från 15420:- (kit med helgjuten skiva)


StopTech Trophy ST60 BBK

Trophy-kit

StopTech’s Trophy kit är konstruerade för extrema påfrestningar i trackdaymiljö (Sport Trophy) och tävlingsbruk (Trophy). Den stora skillnaden mot de vanliga satserna är bromsokens konstruktion och extra bearbetningar som ger upp till 17% mindre ofjädrad vikt. Den hårdanodiserade ytan har bättre värmetålighet mot färgskiftningar vid höga temperaturer.

Sport Trophy-satserna är gatanpassade dvs med tätade kolvar och flytsystemet mellan skiva/nav är tyst. Trophy versionen är fullrace dvs utan dammtätningar och med ett större spel mellan skiva/nav.

Pris från 34560:-


StopTech brake lines

Stålomspunna slangar

Högkvalitativa stålomspunna slangar från Stoptech. Fördelar med en ”styvare” pedal är ökad känsla och därmed lättare att dosera bromskraften.

Pris ca 700 – 2.000:-