ROUX hjälmar

Roux Helmets startades 2014 i USA av racingveteranerna Juan Carlos Leroux och Toto Lassally. Tillsammans har de över 40 års erfarenhet av racing runt om i världen.

Toto har sedan 1996 ägt och drivit Speedcom Communications som är världsledande inom radiokommunikation till motorsporten. Roux släpper i sin debut en serie av hjälmar som är både revolutionerande i branschen och det allra senaste i designväg!

Inte nog med att de är ”fullutrustade” från början – de presenterade även en helt ny unik säkerhetsfunktion med deras ”Release”-system.

Release-systemet är specifikt designat av förare, för förare, för att sätta säkerheten först!

Ifall olyckan är framme tillåter denna funktion säkerhetspersonalen att snabbt, enkelt och framförallt säkert avlägsna hjälmen utan att utsätta nacken för onödig påfrestning – vilket annars kan innebära allvarliga skador.

Att hjälmarna är ”fullutrustade” innebär att alla hjälmar är förberedda med intercom från Speedcom vilket innefattar brusreducerande mikrofon och inbyggda högtalare av tätslutande ”over-ear” typ. (Dessa stänger även effektivt ute mycket ljud så Roux-hjälmarna är även på så vis mycket tystare än andra fabrikat!)

Anslutning för detta sitter på vänstersidan där även vätskeslang för dryck kopplas in, och även denna slang sitter förberedd inne i hjälmen.

Alla hjälmar är även förberedda med ”Cool-X”-system som innebär att det går att koppla in vätskekylning av hjälmen.

Allt detta till ett riktigt konkurrenskraftigt pris!

HANS-fästen är standard på alla hjälmar, likaså SNELL 2015 och FIA 8859 godkännande.

Just nu finns en kolfibermodell i blank finish och två kompositmodeller i blanksilver och blankvit.

Priser:

ROUX kolfiberhjälm: 17.890:-

ROUX komposithjälm (silver eller vit): 11.490:-