PFC (USA) – fler mästerskapstitlar världen över än något annat fabrikat.

Vi är sedan starten 2002 årligen en av Europas största distributörer för Performance Friction Corporation (PFC), vilket ger oss mängder med erfarenheter kring PFC’s produkter i alla typer av motorsportgrenar. Genom ett globalt nätverk kan vi därutöver snabbt ta del av nya produkttester och viktig data från verkligheten. Tävlingsframgångar med PFC’s produkter sträcker sig från CART och Le Mans till World Superbike och visar på PFC’s suveränitet inom områdena bromsprestanda, livslängd, pedalkänsla och temperaturspann. 2019 kör våra svenskhopp i IndyCar, Marcus Ericsson och Felix Rosenqvist, med PFC-bromsar – liksom alla deras konkurrenter.

PFC-belägg; från mc till tunga fordon

PFC-belägg från mc till tunga fordon

Genom att själva producera och utveckla samtliga tre huvudkomponenter belägg, skiva och bromsok på fabriken i USA skapas en unik förståelse kring optimeringen av bromssystemet med avseende på termisk kapacitet, vikt, beläggets förmåga att snabbt släppa från skivan etc.

Våra storsäljare inkluderar PFC 97/06/08-belägg, PFC 01/11-belägg och skivor i storlek 295×28 och 330×28 tillsammans med PFC RH665-bromsvätskan som håller världsklass.

Vi har nyligen påbörjat försäljning av PFC-belägg till tunga fordon och där har vi flera tester som visar på minskat slitage på beläggen i kombination med kraftig reducering av slitaget på skivorna. Perfekt för bl.a. bussar i tätortstrafik och distributionsfordon. Kontakta oss för mer information kring vårt tunga sortiment, som även innefattar skivor.

Belägg (bil) från 980:-
Belägg (mc) från 440:-